Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Boek een belevenis bij Airbnb

Boek jij via Airbnb wel eens een accommodatie? Van appartement tot villa en van kasteel tot boomhut… Met Airbnb kun je terecht bij meer dan 65.000 steden en 191 landen, plekken waar jij je thuis zult voelen. Er is nu iets nieuws: Airbnb Experiences. Een verfrissende manier om de verborgen schatten van de stad te ontdekken en tegelijkertijd iets terug te geven.
Experience
Met Experiences biedt Airbnb jou een bijzondere belevenis, van en door de lokale bewoners. Ontdek op een ontspannen en originele manier de passie en interesse van een local en ontmoet zo de stad. De meest geboekte Experience is een fietstocht die in het teken staat van verborgen kunst en cultuur in en rondom de stad. Een andere favoriet, en momenteel de meest bekeken Experience van Amsterdam, is de Motorfiets Tour met Zijspan welke je meeneemt langs zeldzame landwegen buiten de stad in de zijspan van een vintage motorfiets.

Siroop van bloemen maken
Ik heb een Airbnb Experiene gedaan in Amsterdam en ik maakte van bloemen en kruiden een siroop. Local Franziska vertelde over haar passie voor geuren en hoe zij haar eerste siropen maakte voor haar broer. De verse siropen bleken zo’n succes dat zij  nu de Experience From Flowers to Syrup geeft in Amsterdam. Het is een Engelstalige workshop waar je meer leert over de combinatie van bloemen en kruiden en hoe je dit tot een zalige siroop kunt maken. Ik kreeg een flesje lavendelsiroop en de zelf gemaakte chili-flower siroop mee en ik geniet er nog vaak van… met water als een limo-siroop maar ook over ijs of in een longdrink mix. Ik heb een topmiddag gehad.
Belevenis
De Airbnb Experiences kun je los boeken, dus het is ook een gaaf idee om hier eens te kijken als je een vriendinnen uitje of vrijgezellenfeestje wilt organiseren. Uitgangspunt van Airbnb is natuurlijk meer geweest op een manier dat je bij een bezoek aan een land/stad ook een activiteit als belevenis kunt boeken.
Als ik nu op de site www.airbnb.nl/experiences kijk zie ik heel veel gaafs wat ik nog wel eens wil doen… te veel om op te noemen maar hierbij een kleine greep uit de keuzes:
Kunstles waarbij je leert schetsen in een tekenboek in plaats van lukraak foto’s schieten met je mobiel.
Muziekles waarbij je zelf even dj bent.
Yogles op een rooftop.
Proeflokaal waarbij je allemaal lekkers uit Nederland eet.
Workshop DIY skincare maken.
Knutselles – maak je eigen leren tas.
Hardlooples of wandelen door de stad.
Persoonlijke styling tour.