Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Lekker voor mijzelf

Tja, natuurlijk vind ik het heerlijk om op Moederdag verwend te worden met tekeningen en knutselwerkjes van mijn kinderen. Of, zo'n lief gedichtje wat naast je bed wordt opgedragen. Genieten!

Maar verder. Okay, ik ben eerlijk: vind ik Moederdag onzin. Inderdaad, commercieel. 

Voor mama

En toch... zie ik zo nu en dan in winkels erg leuke cadeaus voor moeder liggen. Er staat dan natuurlijk al ergens vanaf maart bij vermeld dat het voor Moederdag is. Come on! Wanneer is het eigenlijk Moederdag. In mei toch? Al zou ik het allerliefst heel hard roepen dat het íedere dag moederdag is. Ik vind best dat ik vaker dan 1x per jaar een lief cadeautje verdien. Een sieraad bijvoorbeeld (bij Kaya Sieraden zijn schitterende armbanden en kettingen te vinden om namens je kind aan mama te geven... tip voor papa om eens te kijken en kopen!).

Zelf word ik heel blij van een half uurtje (of langer!) me-time. Dan lees ik een boek. Schenk een kop thee in en pak er een stuk chocolade bij. Tja, afgezaagd. Wellicht, maar wel heel fijn. Of, ik ga uitgebreid in bad of onder de douche. 

Ruik ze van ver

Nou precies, dat gevoel om je me-time-momentje in de badkamer te pakken kreeg ik toen ik langs een Lush winkel liep. Ik ruik ze al van ver en kan het vrijwel nooit weerstaan om niet naar binnen te gaan.

Dit keer straalde de gloednieuwe moederdagcollectie mij tegemoet en ik geef toe: daar genoot ik van. Wat een keus, van bloemige bath bombs tot vrolijke vlinders en zomers fruit. Bij Lush melden ze meteen ook: 'Natuurlijk niet alleen voor moeders, maar voor iedereen die weer zin heeft om de bloemetjes buiten te zetten.'

In bad

Ik viel als een blok voor de bath bomb More Tea & Sympathy. Wauw, die roze theepot ziet er zo gaaf uit. En ruikt nog eens lekker ook. Hmmm, kost wel € 7,95 per stuk, maar dan heb je ook wel iets bijzonder goeds (goed ook in de zin van eerlijk gemaakt etc).

Wanneer de theepot-bruisbal langzaam oplost in het warme badwater, verschijnt er een theezakje van earlgrey met een geurenmix van opwekkende bergamot, blauwe korenbloemen en neroli.

Tot slot verheldert en reinigt de groene thee je huid. Kortom, deze moest ik hebben! En ik wil méér.

Maar die vraag ik voor Moederdag hahah (grapje).

De volgende keer wordt het kiezen uit zo'n vlindervormige bath bomb. De Rose Butterfly - Roze & Blauw waarbij je bad zich ontpopt tot een roze-blauwe kuip gevuld met glitters en de heerlijke geur van roos en citroen. Of de Wild Butterfly - Rood & Geel: een fruitige cocon van zoete wilde sinaasappel en olijfblad verwent en verfrist. En wat te denken van Lemon Butterfly - Groen & Geel, met een opwekkende mix van citrusoliën die je hoofd en je lichaam verfrist.

Jasmijn en drijvende bloem

Oh en nu ik toch bezig ben met een wensenlijstje bij Lush. Dan ook graag de Jasmine Flower bath bomb (van € 6,50 per stuk), omdat ik dol ben op de geur van jasmijn. De omschrijving van de geur is verrassend, maar je kunt in deze bath bomb ook nog een verrassing plaatsen voor als je 'm cadeau geeft. Wauw, wat origineel! De badkamer gaat namelijk geuren naar kamille, lavendel en luxe jasmijn.

Dé cadeau truc zit 'm hier: verwijder het rolletje, schrijf erop wat je kwijt wilt en plaats het terug voordat je deze geurige bath bomb cadeau doet. Zodra de gelukkige ontvanger het briefje ontdekt ligt diegene al te genieten van een welverdiend bad.

Ook een verrassende bath bomb melt is de Floating Flower (€ 7,50 per stuk), waarmee je achterover in het zacht, lichtblauw badwater zakt. Deze geurige bath bomb bruist langzaam weg, een chrysant komt bovendrijven en hydraterende, Fair Trade cacaoboter en amandelolie vermengen met het water. Ontspan, jij verdient een bloemetje!