Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Essentiële oliën helpen…

Weet je dat… druppels (verdunde) essentiële oliën je kunnen helpen bij alledaagse probleempjes. Neem gember, bijvoorbeeld. De gember essentiële olie is een ideale reisgenoot om altijd bij je te hebben, want het helpt bij allerlei kwaaltjes. Maagproblemen, keelpijn en misselijkheid verlicht je eenvoudig met een paar druppels Physalis Gemberolie in de thee. Ook bij plotseling opkomende keelpijn als gevolg van de airco of temperatuurverschillen is deze gemberthee, eventueel met wat honing, een ideale remedie. Spanningshoofdpijn trekt gemakkelijk weg wanneer je een mengsel van amandelolie en Gemberolie aanbrengt op de slapen en achterin je nek masseert. Hetzelfde mengsel kun je ook smeren op pijnlijke spieren als je spierpijn hebt. Bovendien… Ook onderweg bij wagenziekte en vermoeidheid is het een ideale remedie door wat druppels op een zakdoekje sprenkelen en de opwekkende geur te inhaleren.

Lavendel en oregano

Zelf geniet ik van de geur van echte lavendel. Maar weet je dat, echte lavendelolie ook helpt tegen allerlei kwalen. De Echte lavendelolie werkt kalmerend, pijnstillend, ontstekingsremmend en zuiverend. Op de huid kan het ook helpen bij het behandelen van brandwonden, zonnebrand en andere kleine verwondingen zoals schrammen of schaafwonden. Daarnaast kan echte lavendel ook helpen bij het verzachten van muggenbeten en het afweren van muggen!

Dan een voor mij onverwachte essentiële olie met vele voordelen: Oregano. Ik vind het vooral een heerlijk kruid bij pasta en op je pizzza, maar de essentiële olie van oregano staat ook bekend als ideale remedie bij een verstoorde spijsvertering en diarree. Schimmelplekjes op de huid kun je deppen met een oplossing van olie met organo-aroma. Ook verkwikt het de geest bij vermoeidheid. Wel even opletten, want oregano olie dient altijd verdund te worden gebruikt.