Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Koken met Marley

Om de haverklap zie ik – zeker via Facebook – maaltijdboxen voorbij komen. Een bekende naam is de Hello Fresh box. Menig vriendin gaf mij een voordeelkaart door. Tot op heden heb ik het niet geprobeerd, omdat dochter Pien (6) een echt moeilijke eter is. Iets onbekends is meteen ongeliefd. Hoewel, die nieuwe verse producten haar juist ook aan kunnen spreken, bedenk ik mij nu. Dus wie weet komt die maaltijdbox er eerdaags ook aan. Voor nu wil ik het hebben over de maaltijdbezorger Marley Spoon.

Waarom ik wel voor deze box heb gekozen? Tja, ik ging manlief eens verrassen met een echt lekker etentje en ik had zelf geen kookinspiratie. Ik ging wat googlen, zag eerst de Mathijs Maaltijdbox nog, maar ik viel voor Marley. Een vrij recent concept, in Nederland. Het leuke vind ik de enorme verscheidenheid aan recepten van chef-koks, plus het bijgeleverde tafelverhaal. Ik zag mijzelf al heel (eigen)wijs ’s avonds onder het genot van een wijntje bij een heerlijke maaltijd vertellen over dit bijzondere recept van chef Joris Bijdendijk. Yep, van restaurant RIJKS. Uit de zeven inspirerende recepten op de site van Marley Spoon koos ik dus de Cockerel met gewokte asperges, morilles en La Ratte aardappels. Klinkt chiq én lekker. Op de aangegeven datum werd de kartonnen doos met verse producten geleverd. 

 

De misse van de maaltijdbezorger

Voor ik meer vertel over mijn ‘strijd’ met het vullen van de kip, eerst even over de missie van Marley Spoon: lekker koken met verse ingrediënten. “Wij geloven dat koken en eten veel meer is dan een dagelijkse routine. Het betekent verhalen vertellen, bij elkaar zitten, samen lachen, fijne momenten delen – het betekent genieten van het leven. Marley Spoon maakt koken en eten inspirerend en gemakkelijk. Elke week kan er gekozen worden uit een wekelijks wisselend menu met 7 inspirerende recepten gecreëerd door onze chef-koks. Marley Spoon helpt je om deze bijzondere gerechten eenvoudig thuis klaar te maken in slechts 6 stappen. Wij hebben het voorwerk al gedaan: inkopen bij verantwoorde producenten, de keuze voor de beste kwaliteitsproducten en de creatie van bijzondere, inspirerende recepten. De Marley Spoon box met alle benodigde ingrediënten en de receptkaart wordt bezorgd tot in de keuken. Zo kan de avond meteen goed beginnen!”, aldus ‘Marley'.

Wat zit er in de box?

Ik open voorzichtig de maaltijdbox en tref een stevig kartonnen werkblad met uitleg in foto’s en tekst, plus het tafelverhaal. In een kartonnen zak zijn alle ingrediënten te vinden, van pakje boter tot citroen en van de cockerel tot verse kruiden (dragon, daslook, peterselie). Aan de slag. Oei, ik was niet helemaal voorbereid op een kip die gevuld moest worden. Dat had ik niet eerder gedaan. Ik moet meteen de hulp van manlief inschakelen, want een cockerel (een volwassen mannelijke kip) vullen vind ik confronterend eng. Je ziet zo erg dat het een dier is geweest. Ik word een beetje uitgelachen als ik geheel volgens de instructies de boter en dragon in de kip steek. Zo, die kan voorzichtig de oven in. Stap voor stap ga ik verder en wat heb ik er een plezier in. Alles lijkt gewoon goed te lukken. De keuken vult zich nu al met fijne geuren. Binnen een uur heb ik een bijzondere maaltijd op tafel staan en vertel ik Joris’ tafelverhaal over dit familierecept. Het smaakt ons heerlijk! We willen méér. Zeker weten dat wij weer gaan bestellen bij deze maaltijdbox, want ik zie alleen maar winsituaties: originele recepten, een tafelverhaal, duidelijke uitleg én verse kwaliteitsproducten.

Meer informatie:

De Marley Spoon box is geschikt voor elk moment: of je nu indruk wil maken op je date, je vrienden iets nieuws wil voorschotelen, of wanneer je jezelf gewoon wil verwennen na een lange dag werken.

Klanten van Marley Spoon genieten van een flexible abonnement: je selecteert zelf je gerecht naar keuze en wanneer je de box wilt ontvangen. Ook kan er automatisch bestelt worden op basis van je voorkeur. Het abonnement kan op elk moment worden overgeslagen, aangepast of opgezegd worden.

Wil jij nu al geïnspireerd worden door Marley (je kunt ook video’s bekijken) of wil je meer lezen over de duurzaamheid van de producten? Surf dan naar www.marleyspoon.nl.

 

Ook handig en gaaf... een site waar maaltijdboxen worden vergeleken: maaltijdbox-vergelijken.nl