Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Boekreview: Over bergen heen

In de vakantie las ik het aangrijpend boek Over bergen heen. Vakanties zijn voor mij dé periodes om veel boeken te lezen. Liefst natuurlijk boeken die je niet meer weg kunt leggen. En reken maar dat ik – eenmaal gestart in dit boek – nier meer kon stoppen in Over bergen heen.
Het verhaal in het kort
Ik wil liefst niets kwijt over het plot van het verhaal, maar okay dan, het verhaal in het kort: Twee onbekende mensen ontmoeten elkaar op het vliegveld waar hun vliegtuig vanwege slecht weer niet meer vertrekt. Ze charteren zelf een vliegtuigje… en dat stort neer. In de vrieskou van de Rocky Mountains! Ashley en Ben overleven het ongeluk en hun overlevingsdrang is enorm. Zij wil naar huis om te trouwen en hij wil terug naar zijn vrouw.

Barre tocht
Ben is een kei is ‘survivalen’ en blijkt ook nog eens arts te zijn. Een geluk voor de zwaar gewonde Ashley. Na een barre tocht – waarin ik als lezer volgens mij stiekem wat trucjes over overleven in de natuur leer – komen zij terug in de bewoonde wereld.
Voor zij in het vliegtuig stapten waren zij onbekenden van elkaar, na dit avontuur gaan zij ieder hun weg (zij trouwt zelfs) maar krijgen elkaar niet meer uit het hart en hoofd... Een ontroerend einde, zeker ook vanwege de voor mij onverwachtse ontknoping over de liefde van Ben voor zijn vrouw.

Zeker lezen!
Ik vind dit boek een aanrader!
En nu wil ik dolgraag de film zien. Want dit boek van Charles Martin is verfilmd!
 


Er is een ‘gewone’ editie en een filmeditie van Over bergen heen, bij Uitgeverij Kok.