Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Naakte shampoo

 

Onder het mom ‘grijp niet naar de fles… het milieu zal je dankbaar zijn’ gaat er een video over Lush viral. Het draait om de shampoo bars, waarbij het gaat om de bewustwording van een alternatief voor plastic flessen.
Shampoo Bars
De Lush shampoo bars zijn de beste vervanger van de traditionele, vloeibare shampoo. De voordelen liggen voor de hand: ze zijn stevig, gaan makkelijk mee op reis en hebben geen verpakking. Met elke shampoo bar vermijd je het afval van drie plastic flessen van 250 ml. Na gebruik kun je de bar gewoon opzij leggen om te laten drogen. De reisvriendelijke shampoo bars zijn gevuld met etherische oliën en gaan 80 tot 100 keer wasbeurten mee.
Tussen januari 2016 en januari 2017 zijn er door de verkoop van vaste shampoo bars wereldwijd 15,3 miljoen plastic flessen bespaard! Wauw.
Naakt!
De shampoo bars zijn niet de enige verpakkingsvrije producten van het merk. Sterker nog: Lush opende op 1 juni 2018 een geheel verpakkingsvrije winkel in Milaan. Hier worden douchegels, bodylotions, gezichtsreinigers, haarconditioners, zepen en andere producten verkocht - allemaal zonder verpakking. In de winkel worden ook workshops en seminarsgegeven die gericht zijn op milieubescherming en het vermijden van plastic en verpakkingen.
Lees hier waarom ze het liefste naakte producten gebruiken!