Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Cats de musical in Nederland

 

Als tiener ging ik naar de musical Cats, in Carré. Deze musical maakte heel veel indruk op mij, terwijl ik niet eens een ‘katten-mens’ ben. Ik vind de combinatie van muziek, dans, zang, kostuums, decor en alles er omheen ge-wel-dig aan Cats.
Dus, toen ik hoorde dat de originele, Engelse musical Cats in Nederland kwam, moest ik kaarten hebben. Gisteren was ik aanwezig bij de première in het RAI Theater, van de Europese tour van CATS. Alle goede en nog mooiere herinneringen van de voorstelling destijds in 1987 – en later nog eens in 2007 – kwamen terug. Mauw, wauw, het was genieten.
Door de zaal
Er gingen vele BN-ers over de rode loper en met z’n allen genoten we van een schitterende voorstelling van Cats de Musical. Katten in prachtige vachten kwamen door de zaal, naar de ‘puinhoop’ op het podium, de lichteffecten waren grandioos net als het live orkest. Zelf vind ik het jammer dat je niets ziet van de muziekinstrumenten, maar wauw wat is de muziek van Andrew Lloyd Webber opzwepend en mooi.


Dit keer is de voorstelling in het Engels, met boventitels, en dat klinkt nóg mooier. Hoewel ik na al die jaren nog de Nederlandstalige teksten in mijn hoofd heb. De stoere kat, Rum Tum Tugger wist weer mijn hart te stelen en Old Deuteronomy met zijn bijzondere stem klonk ronduit fantastisch. Grizabella de glamourkat zong Memory zó mooi dat ik tranen in mijn ogen kreeg, waarna ik vol verbazing naar de goochelkat Mr. Mistoffelees keek. En laat ik de gracieuze dans van het witte poesje Victoria, de treinkat, Munkustrap, de dikke kater Bustopher Jones, Jellylorum en Rumpelteazer niet vergeten.
Alle katten in Cats hebben iets bijzonders waar ik naar kan blijven kijken. Kortom, ik heb weer genoten van de musical Cats!
Terwijl ik dit schrijf ontvang ik een Whatsapp van een lieve vriendin die vraagt ‘Hoe was Cats? Ik weet nog dat je daar vroeger al gek van was!’ Haha, mooi dat zij dat nog weet, of zal ik gewoon te vaak de Jellikel Song, de tune van het Jellikelbal, De reis naar het hemelse rijk en Memory hebben zitten zingen?!


Tot en met april 2019 in Nederland
De bekende musical over katten van Andrew LIoyd Webber is dus weer in Nederland te zien, in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Groningen. Deze bijzondere, Engelse uitvoering wordt voorzien van Nederlandse boventiteling, zodat niets van het verhaal hoeft te worden gemist. En het verhaal speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen.
De voorstelling is trouwens heel geschikt om met kinderen heen te gaan.

20 december 2018 t/m 13 januari 2019 – RAI Theater in Amsterdam
15 t/m 27 januari 2019 – Luxor Theater in Rotterdam
9 t/m 14 april 2019 – MartiniPlaza in Groningen
16 t/m 22 april 2019 – Chassé Theater in Breda

Catsdemusical.nl