Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Super sloffen!

Ik ben zo’n vrouw… met altijd koude voeten. Niet alleen vreselijk voor mijzelf, maar ook voor mijn man. Als ik namelijk ’s avond die ijskoude voeten tegen zijn warme lijf leg, weet ik zeker dat het voor hem ook niet fijn is. Maar ja, wat kan ik er aan doen?
Nou, veel! Zo blijkt nu. Sinds ik sloffen van Glerups heb, heb ik warme voeten. Yesss!
Puur wol
Okay, het lijkt natuurlijk een reclamepraatje en ik geef toe, ik kreeg een paar pantoffels van Glerups opgestuurd om te testen. Maar na een test en in een review moet ik wel gewoon eerlijk zijn. En in alle eerlijkheid: de vilten sloffen zijn niet mooi of charmant, máár ik heb dus gewoon wél warme voeten. En dat is mij meer waard dan op mooie pantoffels in huis rondlopen.


Het vilt van Glerups is gemaakt van 100% schapenwol van geselecteerde schapen uit New Zeeland. Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen. Zo voelen de pantoffels altijd droog en warm aan.
Buitenzool
Ik mocht zelf een paar Glerups uitzoeken via www.binorm.nl/glerups en daar kon ik uit diverse modellen kiezen: laarsjes, pantoffels en slippers. Ik koos voor het hogere model, het laarsje dus, en ik ging ook in de praktische stand. Ik loop namelijk nogal eens op mijn sloffen naar buiten, naar de grijze of groene afvalbak bijvoorbeeld. Dan is het handig om voor een rubberen buitenzool met anti-slipwerking te kiezen. Er zijn ook modellen met natuurlijk gelooid kalfsleer of vilten zool.


Ik draag mijn vilten laarsjes zowel met blote voeten als met een sok. Zoals gezegd, ik loop er niet op mijn charmantst bij, maar mijn voeten worden heel blij van deze sloffen. En ik dus ook.
Het komt regelmatig voor dat ik zonder dat ik erg in heb, op mijn slofjes naar buiten ga. Zo fijn dragen mijn Glerups. En als ik achter mijn bureau zit te werken, trek ik nu ook mijn fijne slofjes aan. Kortom, ik leg op een dag in huis heel wat meters af op de sloffen. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor de nodige demping, en dat is ook fijn voor de buren.


Over Glerups
Ik vind het altijd leuk om meer over ene product te weten, dus hieronder meer informatie.
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie.


Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Over Glerups ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper.

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid


Kekke kleurtjes
De slippers en sloffen zijn verkrijgbaar in de zachte najaarskleuren groen, rood, blauw, bruin, grijs en petrol. Maar ik koos dus voor de laars met rubber zool en die is er in zwart, grijs, blauw, groen en cranberry.
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups.