Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Het eerste Monopoly spel waarbij vrouwen meer verdienen dan mannen

Het bordspel Monopoly is bij ons thuis ver uit favoriet. Toen de kinderen jong waren, was er Monopoly Junior, gevolgd door Monopoly Emipire, Monopoly Extreem Bankieren, Monopoly L.O.L. Surprise! en nu staat er op stip Mevr. Monopoly bij. Vooral mijn dochter en ik zijn er weg van, maar ook de twee mannen in huis spelen mee.


Zonder vrouwen…
Het bordspel Mevr. Monopoly werkt eigenlijk hetzelfde als de ‘gewone’ editie. Hoewel… Mevr. Monopoly is gemaakt door vrouwen, voor vrouwen! 

 

Je koopt geen straten, maar uitvindingen van vrouwen. Echt, wij hebben nooit geweten dat batterijen voor een ruimtestation en zonnepanelen door vrouwen zijn bedacht. Okay, zaken als een vaatwasser en chocolate chip cookies… dat is op zich logisch dat vrouwen het hebben gedacht. Het is ofwel erg lekker, of iets handigs in het huishouden. Net als de koffiefilter of een praktisch en slim kledingstuk als shapewear.
Maar weet je dat er zonder vrouwen ook geen kogelvrije vesten of intrekbare hondenriemen waren?


Vrouwelijke ondernemers
In dit Monopoly spel verdienen vrouwen dus meer dan mannen. En dat voelt goed!
Wat ook gaaf is bij Mevr. Monopoly, dat zijn de pionnen. De girlboss-pionnen zijn geïnspireerd op vrouwelijke ondernemers. Zo is er een notitieblok, witte, hoge hoed (om je eraan te herinneren dat je alles kunt bereiken wat jij wilt), een vliegtuig (altijd handig voor als je op zakenreis gaat) en een luxe horloge.


Speciaal spel
De opdrachten- en vragenkaarten draaien natuurlijk ook om vrouwelijke ondernemers. Soms met hilarische opdrachten. En, je bouwt geen huizen bij Mevr. Monopoly, maar eigen ondernemingen.


Wij vinden Mevr. Monopoly origineel en erg leuk om met het gezin te spelen.

Monopoly laat met dit bordspel zien hoe belangrijk vrouwen zijn. Yeah!