Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

ZENZ haarborstel: sterk, licht en duurzaam

De haarproducten van ZENZ ken ik al een poos, fijne shampoo en conditioner. Zowel met als zonder geur verkrijgbaar.
Ook wist ik dat de Deense oprichtster een milieubewuste kapster i sen Anne-Sophie Skjødt Villumsen heet. De ZENZ Organic Products is een professionele serie haarverzorgingsproducten van hoge kwaliteit, gebaseerd op natuurlijke engecertificeerde biologische ingrediënten. Vanaf het allereerste begin heeft Anne-Sophie zich gericht op het creëren van eco-vriendelijke producten die zacht zijn voor zowel kappers als klanten, zonder compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit.

Bamboo borstels
Wat ik eigenlijk nog niet van het eco-vriendelijke merk kende waren de Bamboo borstels. Op zich een logisch product bij een haarverzorgingsmerk.
Wat mij meteen opvalt is, dat de borstels lekker licht zijn. Fijn want dat maakt de beweging bij mijn hoofd gemakkelijker. Ik heb de ovale Bamboo Combo Brush en het streep patroon van het bamboo op de achterzijde van borstel ziet er prachtig uit. Het bamboe is duurzamer dan hout, sterker en bovendien eco-vriendelijk.


Mijn Combo Brush is ideaal bij gekruld, gepermanent of gestraight haar. Ik heb geverfd en licht gekruld haar en de borstel glijdt door mijn volle bos. Ik heb veel, heel veel haar. Fijn, maar ook redelijk zwaar aan mijn hoofdhuid. Vandaar dat het in lagen is geknipt en voorheen nogal eens lastiger te borstelen was. Ik heb al eerder een borstel bij de kapper gekocht en ik geef echt toe dat zo’n iets duurdere borstel veel beter door mijn haar gaat dan een goedkoop exemplaar van de drogist.

Balans en glas

Het andere model borstel, een rechthoekige Bamboo Paddle Brush, is uitstekend geschikt voor het borstelen van halflang of lang haar. Wat beide borstels doen? Ze herstellen de balans en glans van het haar! Yes, glans. Ze verminderen ook statische elektriciteit en kroezen. Let wel even op, want ze zijn niet geschikt om te gebruiken als je je haar föhnt.

De borstel ovale Combo Brush is een mix van ionische borstelharen en 100% varkensharen. Ai, dat klinkt toch een beetje ‘mwah’ maar varkenshaar is nou eenmaal een ingrediënt van deze goede borstel. Het rechthoekige exemplaar, de Paddle Brush, is alleen van ionische haren.

Het resultaat mag er zijn nadat ik de borstel met ergonomische handgreep door mijn haar heb gehaald. Glanzend, zacht en gezond haar.
Maar, wat ik gewoon fijn vind is, dat ZENZ Organic staat voor een duurzame schoonheidsindustrie met respect voor klanten, medewerkers en het milieu. De verpakkingen van ZENZ zijn gemaakt van recyclebaar plastic.