Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Heerlijk boek om herinneringen bij op te halen

Toen ik het persbericht ontving over de serie boeken ‘Mijn eerste 18 jaar’ was ik direct benieuwd wat ik zoal over mijn jeugd terug zou zin in het boek. Mijn geboortejaar – 1973 – is in de serie met 36 verschillende boeken, voor iedereen geboren van 1947 tot en met 1982, opgenomen.
Terug naar m’n jeugd
Ik pak het boek uit en hoe is het mogelijk… ik sla het precies open op de pagina waarop Europe – je weet wel van dé hit The Final Countdown – staat. Ik ben nog altijd fan, dus heerlijk om iets terug te lezen over zanger en rocker Joey Tempest en zijn band. Het begint gelijk goed.
Ik blader rustig door het boekwerk, met harde kaft, en mijn jeugd trekt aan mij voorbij. Wat een leuke herinneringen. Per jaar staan alle hoogtepunten opgesomd. Van de eerste jaren – in de jaren ’70 – heb ik zelf weinig tot geen herinneringen. Maar het is juist gaaf om nu te lezen over nieuws, van wat was er op tv tot welke muziekhits, in die tijd. Ook over echt nieuws, zoals de kaping in 1973 van de KLM vliegtuig en de recordformatie in 1977.

Oh jaaaa, die blauw-gele rolschaatsen wilde ik ook (maar kreeg ik niet) en Tante Til met een ‘kloddertje roze hier’… Zo gaaf, mijn herinneringen struikelen over elkaar heen.
Herbeleef jouw jeugd en jouw eerste 18 levensjaren in één boek met maar liefst 182 pagina’s aan kleurrijke foto’s, anekdotes en iconische beelden uit jouw jonge jaren waarbij je geregeld “oh ja, weet je nog” uit zal roepen. Aan welke hits, films en tv-programma’s heb je de mooiste herinneringen? Hoe zag de mode er toen uit, wat was het straatbeeld, wat waren de rages, welke sporthelden, acteurs en televisiepersoonlijkheden zijn je bijgebleven? Een bijzonder en persoonlijk cadeau voor iedereen van 40 tot en met 75 jaar oud, heerlijk om bij weg te dromen.
Gaaf cadeau
Ik geniet van het boek en besluit met het boek in mijn hand, dat dit een supergaaf cadeau is om te geven. Voor een verjaardag, Moeder- of Vaderdag of een andere feestelijke gelegenheid. Een leuk en uniek cadeautje voor iedereen die tussen 1947 en 1982 is geboren.