Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Weet welke bloemen eetbaar zijn...

Weet je dat… je sommige tulpenbloemen kunt eten? Ja!

Lekker? Ja, echt.

De blaadjes smaken iets zoeter dan witlof. Je kunt de bloemblaadjes loshalen van de stengel en bijvoorbeeld door de sla mengen voor een mooi en lekker kleuraccent. Of je maakt er een mooi klein schuitje van, als amuse.

Joke Scholtalbers van Voedselborder.nl vertelt: “Let wel op, dat je niet zomaar aan de tulpen uit het bollenveld of de bloemenwinkel begint! Die zijn vaak niet biologisch gekweekt en bevatten dan allerlei bestrijdingsmiddelen die je niet binnen wilt krijgen. In je eigen voedselborder kun je makkelijk een voorraadje tulpen aanplanten. Dat moet dan wel in het najaar (tussen oktober tot en met december) gebeuren.”

Cadeaupakket

Joke heeft een pakketje samengesteld waarmee je zelf eetbare tulpen plant. Een enig cadeau en absoluut een gave tip als kerstpakket. Je krijgt een pakketje met 2 soorten tulpenbollen die speciaal op hun lekkere smaak zijn geselecteerd. Bollen waar kleine, gele tulpen uit komen en bollen voor grotere tulpen met een zacht rode kleur. “In het pakketje zitten tulpenbollen en een plantinstructie. Er zitten ook een paar hele fijne tuinhandschoenen in het pakket, zodat je niet van die zwarte randen onder je nagels krijgt. In het voorjaar, als de tulpen bloeien, krijg je een bericht in je mailbox met een aantal recepten om die prachtige tulpenbloemblaadjes te gebruiken in de keuken”, besluit Joke Scholtalbers.

Op haar website Voedselborder.nl geeft zij nog veel meer tips om te smullen uit eigen tuin.