Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Deo spray zonder schadelijke drijfgassen

Je kent de verhalen vast wel; dat drijfgas in spray slecht zijn. Maar laten we starten met wát zijn drijfgassen? Drijfgas zit in een spray om het product uit de spuitbus te persen. Bij het sprayen met een spuitbus worden door de drijfgassen aërosolen gevormd: een soort nevel waar alle chemische stoffen van de spuitbus in zitten. In traditionele deodorant sprays en zogenaamde ’eco-deo’s’ zitten deze drijfgassen.

Aantasting van de ozonlaag

Drijfgassen kunnen zorgen voor irritatie van de huid. Niet alleen zijn drijfgassen dus niet goed voor je lichaam, ze zijn ook schadelijk voor de ozonlaag door hoge CO2 uitstoot. Door de aantasting van de ozonlaag komt er meer ultraviolette straling naar de aarde, en daar wordt onze planeet zacht gezegd niet blij van. Tja, daar word ik – en jij waarschijnlijk ook – niet blij van! Dussss… op zoek naar een alternatief.

Zo schakelde ik zelf over op deo’s in een stick. En er zijn ook deodorants in blik die je met je vinger of een doekje onder je oksel smeert. Bij het Nederlandse merk Happy Earth zijn ze ook aan de slag gegaan met deo’s in andere vorm, zoals dus balm in blik, rollers en spray met een pompje.

Deo met aluinsteen

Zelf ben ik de ‘Just Add Water Deo Spray Unscented’ aan het uitproberen, want ik kan bijna niet geloven dat je enkel water toevoegt aan een flesje met pure aluinsteen. Het water activeert de werking van de aluinsteen, waardoor je op natuurlijke wijze langdurig beschermd bent tegen lichaams- en zweetgeur. Zo gaaf! Ik kan het verhaal over dit product van Happy Earth nóg mooier maken, want deze deo is echt duurzaam (en daardoor goedkoper) doordat je de stukjes pure aluinsteen in het flesje zes keer opnieuw kunt gebruiken en de fles kus kan hervullen. Dat scheelt ook veel plastic! Geurloos en gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Spuitbus met pure lucht

Dan echt nieuws van het 100% natuurlijke verzorgingsmerk van Hollandse bodem. Namelijk het is Happy Eartt gelukt om een spuitbus te maken met pure lucht, dus zonder schadelijke drijfgassen!

Deze deo sprays zijn niet alleen 100% natuurlijk en 100% effectief, ze zeggen gedag tegen drijfgassen die schadelijk zijn voor de aarde en voor je huid. De spray werkt namelijk met 100% pure luchtdruk. Daarnaast wordt het een lokaal geproduceerd in Nederland met groene energie én Happy Earth is trotse drager van de keurmerken NATRUE, Vegan Society en Zero Plastic Inside (gegarandeerd microplasticvrij). Yeahhh.

Fijne geuren

Bovendien word ik blij van de geuren! Er zijn 3 nieuwe Deo Sprays: Ylang, Cedar Lime en Jasmine Ho Wood.