Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Doeiii muggen!

Ik houd echt heel veel van dieren, maar níet van muggen. Sowieso begrijp ik het nut van een mug niet… ze prikken en je krijgt een kriebelbult. Afgelopen week ben ik – en mijn tienerdochter – weer ontzettend geprikt door die vliegende donders, dus tijd voor een overzichtje van producten waarmee je dag, dag muggen kunt zeggen. Vaak helpen die producten ook om andere insecten te weren.

Mugwerend huisparfum

Deze tip vind ik echt fijn, want het kan in een diffuser van Lampe Berger. Ik ben al lang fan van de Maison Berger Paris diffusers vanwege de zuivering van de lucht, zodat kookluchtjes bijvoorbeeld snel verdwijnen. Met de geur Citronella krijg je een fris en sprankelende geur én het huisparfum houdt vervelende muggen en insecten op afstand.

Giet dus de citronella in je diffuser, steek een vlammetje aan voor 2-3 minuten tot de lavesteen heet is, dan blaas je de vlam uit en laat je de diffuser ongeveer een half uur zijn werk doen. Het huisparfum heeft door de synergie van eucalyptus met citronella een muggenwerende werking en dankzij de vernieuwde lonten van de Lampe Berger kan deze voortaan zelfs buiten worden gebruikt. Bye, bye mug!

Warmte

Deze tip is voor mij echt helemaal nieuw. Ik heb nog nooit eerder van insectenbeethelers gehoord. Jij wel? Ze zijn geschikt voor het behandelen en genezen van insectenbeten en steken van muggen, bijen of andere kleine insecten door middel van warmteopwekking (lokale hyperthermie). Het merk Beurer biedt in zijn assortiment met de BR 90, BR 60 en BR 10 drie medische hulpmiddelen voor een medicijnvrije verlichting van jeuk en zwelling. De warmte vernietigt de geïnjecteerde eiwitten die de afweerreactie van het lichaam veroorzaken in de vorm van zwelling en jeuk. Dit zorgt tot verlichting van deze symptomen.

 

Face mist

Weet je dat de Face mist van het Nederlandse beautymerk Loveli helpt tegen de jeuk van muggenbulten. Sprayen en je merkt meteen verlichten. Deze Face mist wordt wel een alleskunner genoemd. Linda Bot, founder Loveli legt uit: “Een van de meest bijzonder beautyhacks is dat je de Face mist kunt gebruiken als je geen aftersun bij de hand hebt! Doordat de Loveli Face mist vol zit met rozenwater en aloë vera, is het heerlijk verkoelend en herstelt je huid extra snel van teveel zon. De Face mist is zeker een betere oplossing dan een body oil of gewone bodylotion. Deze bevatten namelijk te veel vet voor je verbrande huid en het sluiten zelfs de warmte op in je huid. Echt, de verkoelende Face mist met rozenwater, groene thee en aloë vera maakt je huid veel blijer.”

After sun

That'so Sun Care Products verovert in rap tempo Nederland met de ongeëvenaarde self tan producten. Maar ook als het gaat om de sun care lijn kun je niet om het merk heen.

De verzorging van de huid na het zonnen en net zo belangrijk als tijdens het zonnen. Daarom is er een douchegel (met neem oil) die de huid reinigt en zacht maakt. Verder is er een after sun spray die de huid verkoelt, hydrateert en rust geeft. Ook deze hoef je niet uit te smeren. Er bestaat nu ook een after sun met neem oil die ook in de avond de muggen op afstand houdt. 

Essentiële olie

Zo simpel en natuurlijk kan het ook zijn. Gebruik essentiële olie als natuurlijk insectenwerend middel. Meng zo’n 15-20 druppels Physalis Aromatherapy Echte lavendelolie met 100 ml zuiver water in een plantenspuit en spray het mengsel op de huid om insecten op een afstand te houden. Spray het lavendelmengsel ook bij de ingang van de binnentent (niet op het doek van de buitentent) of bij het raam van de hotelkamer.  

Handige hor

Een oplossing om insecten buiten de deur te houden is een hor. Weet je dat horren niet alleen insecten-, maar ook pollenwerend zijn?

Het belangrijkste doel van een hor is het buitenhouden van insecten, zodat je binnen ongestoord geniet van de frisse lucht. Maar wist je dat horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-tex® gaas van Luxaflex® wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Ideaal voor mensen met hooikoorts!