Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Duurzame, veilige verf op plantaardige basis

Overal is verf. Kijk maar om je heen. Maar wist je dat veel verf boordevol schadelijke stoffen zit? Voor mens én planeet? Dat moet anders en dat kán anders. Fairf laat zien hoe. Het duurzame verfmerk uit Brabant innoveert dag in dag uit en presenteert sinds 2017 verf op basis van plantaardige grondstoffen, oftewel: fairf. 

Kindvriendelijke verf

De verf van fairf is niet alleen duurzaam, maar bovendien veiliger voor jezelf en je gezin. En hoewel er weinig dingen leuker zijn dan een kinderkamer inrichten, is het natuurlijk vooral belangrijk dat die knappe kinderkamer een gezonde plek is. Voor jou én je kindje. Niet voor niks wordt geadviseerd om tijdens je zwangerschap niet te schilderen. De vluchtige stoffen in verf worden voor zwangeren te gevaarlijk bevonden. Ook voor kids is het doorgaans niet gezond om in aanraking te komen met geverfde meubels of speelgoed. Bij fairf maken ze hun verf zodoende op waterbasis, zónder gevaarlijk oplosmiddel of andere schadelijke stoffen (in tegenstelling tot veel andere watergedragen verf). Daardoor is fairf zelfs gecertificeerd voor gebruik op kinderspeelgoed en kun je met fairf dus veiliger verven, óók tijdens je zwangerschap. Dat maakt zo’n vers geverfde kinderkamer nóg een stukje knapper, vind je niet?

Een blik op de toekomst

Hoe die duurzame verf gemaakt wordt? Dat is een complex proces. Fairf is niet voor niks een van de duurzaamste… Het verfmerk uit Brabant heeft de afgelopen jaren on going geïnvesteerd in duurzame technieken en ideeën.

Ze zijn een merk met een missie: compleet hernieuwbaar voor 2030. Dat is het doel! Teun Duijghuisen vertelt hierover: ‘Een beter milieu begint bij jezelf. Dat klinkt misschien wat flauw. Maar niets is minder waar. En bovendien is het hard nodig met het oog op de volgende generatie. Zo begon het voor ons een aantal jaar terug met het verduurzamen van onze verffabriek. We konden niet meer aanzien wat voor vervuilend effect verf op de wereld had en kozen voor verandering. Dat vroeg om toewijding en doorzettingsvermogen. En we zijn er nog niet. Onze producten zijn nu tussen de 40% en 60% plantaardig. Maar we werken dagelijks aan een nóg groenere aanpak! De consument kan in het klein hetzelfde doen, door bewust een blik verf aan te schaffen.’

Hoe het kiezen van duurzame verf het verschil maakt? Teun legt uit: ‘De basis van de meeste verfsoorten is fossiel. Fossiele grondstoffen zijn niet hernieuwbaar, dat wil zeggen: die groeien niet vanzelf binnen afzienbare tijd terug. Daardoor zorgt gebruik van fossiele grondstoffen voor roofbouw op onze planeet. Bij fairf werken we op basis van plantaardige grondstoffen. Dit soort grondstoffen is wél hernieuwbaar; die maakt Moeder Natuur opnieuw aan. Helemaal vanzelf. En op die manier verkleinen we de footprint van een blik verf.’

Dat verft lekkerder

Fairf wordt verkocht in alle 132 Karwei winkels; van muurverf tot multiprimer en lakverf. Je kunt alle kleuren van de regenboog laten mengen.