Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Puur natuurlijk en plantaardig

Ik besef mij goed dat er diverse beautymerken zijn die de termen ‘puur’ en ‘natuurlijk’ claimen. En dus ook een natuurlijk product zijn.

Een heel goed gevoel kreeg ik meteen bij het merk Aphyta. Dit is een samenvoeging van ‘phyto’, het Latijnse woord voor plant en ‘ava’ wat aangeeft dat de producten leven, ademen. Ava is ook de geboortenaam van Eva Nouhet, oprichter van Aphyta natural skin care. Mooi cirkeltje rond toch? Voor mij extra reden om Aphyta producten te gebruiken.

Nederlands merk

Ik vind het fijn om mij iets verder te verdiepen in het merk en niet meteen over het gebruik en de werking in/op mijn huid te hebben. Dus, wil jij ook meer weten over Aphyta natural skin care, dan volgt dat hier: het merk maakt 100% natuurlijke, hoogwaardige huidverzorgingsproducten met zoveel mogelijk biologische extracten en oliën van planten, noten en zaden. Alles even puur en mild, allemaal bewezen effectief en zo dicht mogelijk bij huis geproduceerd. Want een gezonde, mooie huid begint bij pure, natuurlijke huidverzorging. Aphyta natural skin care draagt met trots het Amsterdam Made keurmerk voor duurzame, ambachtelijke producten uit Amsterdam. Yes, het is dus een Nederlands merk!

Mens en milieu

Het is mij ook duidelijk dat Aphyta oog heeft voor mens en milieu. Qua ingrediënten en de verpakkingen zijn recyclebaar. “We produceren lokaal, want lokaal is duurzamer. Maar ook wat ín de producten zit, is duurzaam. Alle ingrediënten zijn waar mogelijk biologisch en zo dicht mogelijk bij huis geproduceerd. Lokale ingrediënten en productie zorgen ervoor dat de producten een minder lange weg hoeven af te leggen want minder transport is beter voor het milieu. Aphyta staat voor het beste uit de natuur, plantaardig en zoveel mogelijk biologische plantaardige ingrediënten waaronder sheaboter, avocado-olie, macadamia notenolie. De Moisturizers verzorgen, voeden en hydrateren de huid, zodat de huid langer zacht, soepel, elastisch en jong blijft. Altijd vrij van microplastics, parabenen, siliconen en synthetische stoffen. Onnodige toevoegingen die je huid alleen maar kunnen irriteren, laat Aphyta achterwege. Bij Aphyta vind je geen synthetische parfums, parabenen, PEG’s, synthetische conserveringsmiddelen, microplastics en dierlijke ingrediënten. Uiteraard is Aphyta niet op dieren getest”, aldus Eva Nouhet.

Gebruiken

Ik ben diverse producten gaan gebruiken, zoals Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover. Nou, dat werkt dus perfect, ook voor mij gevoelige huid. Make-up verdwijnt en mijn huid voelt zacht en verzorgt aan. De natuurlijke plantenextracten en -oliën houden de natuurlijke vet- en vochthuishouding op peil waardoor mijn huid ook nog eens goed gehydrateerd blijft. Macadamia notenolie en shea boter zorgen voor een zachte, milde reiniging.

Daarna smeer ik Aphyta Intensive Anti-Aging Cream om de huid van mijn gezicht te ‘voeden’ en verstevigen. De natuurlijke anti-aging crème met arganolie, sheaboter en moerasbloemzaadolie voedt de huid intensief, stimuleert celvernieuwing en heeft dankzij rode algen een natuurlijk UVA-filter, waardoor de huid beschermd is tegen huidveroudering. Er is ook een Moisturizing Day Cream die de droge of vochtarme huid in balans houdt en je huid zijdezacht maakt en hydrateert.

Oeh en ook al zo fijn: Aphyta Hand Cream. Het hele jaarrond is er wel een reden om je handen goed in te smeren. In de zomer na een zonnige dag op het strand of na het zwemmen in chloorwater en in de winter bij guur en koud weer. Deze voedende, verzorgende en hydraterende handcrème met plantaardige oliën maakt de handen zijdezacht, herstelt een schrale huid én voorkomt dat de handen verder uitdrogen. Ik smeer de handcrème makkelijk uit op mijn handen en het trekt supersnel in. Ideaal!

Aphyta is verkrijgbaar via aphyta.com en waar ook de verkooppunten te vinden zijn.