Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Smeren maar met de Skin for Skin Protect Your Barrier

In de mailbox en bij de post een tube Skin for Skin Protect Your Barrier! Face Repair Cream. Het is een nieuw product van het Nederlandse merk Skin for Skin. Een heilzame crème die speciaal is samengesteld om de (zeer) droge, beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen en te transformeren. Het is ook nog eens zeer geschikt voor acne of eczeem huid.

Face Repair Cream

Ik breng dus wat crème aan op mijn gezicht, zeker nu het buiten kouder is en binnen de verwarming aan gaat. Daar wordt mijn huid zó droog van, en roder. Mijn huid voelt meteen zachter. Fijn!

Ik lees meteen ook hoe ik de crème het best kan gebruiken. Skin for Skin meldt: “Voor een soepele verdeling op gezicht/lichaam de crème tussen vingers verwarmen voor het aanbrengen. Deze barrière crème is geschikt voor de droge of vochtarme gezichtshuid, de acne en eczeem huid. Daarnaast kan deze herstellende crème ook worden aangebracht op een geïrriteerde huid (denk ook aan scheerirritatie), beschadigde huid (wondjes), lippen, nagelriemen en droge handen of voeten.”

Huh? Dus deze crème kan ik eigenlijk overal smeren. Handig. Smeren dus maar.

Skin for Skin Protect Your Barrier

De samenstelling van de crème is er speciaal om de (zeer) droge, beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen en te transformeren. De barrière crème zit boordevol ingrediënten, waaronder lipiden, ceramiden en collageen, om een hoog vetgehalte in de droge huid te bereiken voor bescherming en herstel van de huidbarrière. Met 63% lipidengehalte versterkt Protect Your Barrier het vochtvasthoudend vermogen van de huid en zorgt voor langdurige hydratatie.

Founder aan het woord

Mardien Radewalt, founder van Skin for Skin, over hoe ze is gekomen tot het ontwikkelen van Protect Your Barrier: “Het is ontzettend vervelend als je huidproblemen hebt die je huidbarrière verstoren en zelfs beschadigen. Denk aan acne, rosacea maar ook eczeem. Maar ook te agressieve huidverzorgingsproducten of te heftige peelings kunnen je huidbarrière zo verstoren dat je huid in de problemen komt. Zelf weet ik alles van een beschadigde huidbarrière af als eczeem-patiënt. Ik weet niet beter dan dat ik van jongs af aan een geïrriteerde en zelfs van tijd tot tijd een beschadigde huid heb. Ons natieve collageen draagt voor mij al bij aan een fantastische vermindering van mijn klachten, maar alle beetjes helpen! In mijn zoektocht naar crèmes of zalfjes die mijn verstoorde huidbarrière weer in balans kunnen brengen zonder gelijk naar hormoonzalf te hoeven grijpen, kwam ik op aanraden van een bekende dermatoloog bij good old vaseline terecht.

En inderdaad, het ingrediënt minerale olie, vaseline, petrolatum, paraffine of paraffinum liquidum om maar een paar benamingen te noemen, heeft echt enorme benefits voor de zeer droge, gevoelige en/of beschadigde huid. Ontstaan uit resten van plantaardig en dierlijk leven (algen en plankton) die blootgesteld zijn aan extreem hoge druk en temperatuur diep in de aardkorst, hoe natuurlijk wil je het hebben? Volledig gezuiverd voor veilig gebruik is het een zeer stabiel ingrediënt dat vrijwel nooit een allergische reactie op de huid veroorzaakt. Persoonlijk vind ik het dan ook jammer dat er een tijd lang zulke negatieve geluiden rond zijn gegaan over het ingrediënt dat voor mij (en velen met mij) een lifesaver is.”

Multitasker

Deze nieuwe crème wordt ook wel een multitasker genoemd. Het legt, zonder de huid te verstikken, een occlusief laagje over de huid om vocht verdamping tegen te gaan en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Verrijkt met ingrediënten als collageen, glycerine, ceramiden en vitamine E om een lipidengehalte van 63% te bereiken en ontwikkeld zonder parfum met de meest gevoelige huid in gedachten. Van jong tot oud kan deze heilzame crème gebruiken en smeren van gezicht tot tenen. De crème brengt een fantastisch, verzachtend resultaat. Sinds ik weet dat deze crème niet alleen goed is voor het gezicht (waar het heel fijn op voelt) smeer ik het op een ruw, kriebelig plekje op mijn kleine teen... het resultaat na vier dagen: de huid is niet meer rood, maar glad, zacht en zonder jeuk.